Dicky IJbema
Coach voor professionele & persoonlijke ontwikkeling
&
Spelen met invloed

Provocatief coachen

Provocatief coachenLaat je uitdagen door Dij Management! Provocatief coachen is een uitdagende, humorvolle en speelse manier van coachen. Roept de term ‘provocatief’ meteen weerstand bij je op? Mooi, want dat is precies de bedoeling!

Met provocatieve coaching kom je tot nieuwe inzichten. Door een reactie uit te lokken, wordt je creatieve energie aangesproken. Ik reik je bijvoorbeeld absurde oplossingen aan, of breng je in verwarring  door de situatie te dramatiseren. Dit alles om weer beweging te krijgen in vastzittende denkpatronen en gedragingen. Het gaat erom je zelfreddende en zelflerende vermogen te stimuleren.

Provocatief coachen is een wezenlijk andere benadering van adviseren, begeleiden en coachen. Ik treed niet op als deskundige die alles beter weet, maar juist als gelijkwaardige gesprekspartner. Je krijgt alle ruimte om zelf oplossingen te bedenken.

Ben je een eigenwijs type en denk je dat je wel weet wat goed voor je is? Dan is provocatieve coaching je op het lijf geschreven. Neem contact op als je meer wilt weten over provocatieve coaching. Dicky IJbema spart graag met je verder!

 

Summerschool Positief Provocatief Coachen

Ieder jaar organiseert Jeroen Stek van Maarsingh & Van Steijn de Summerschool Positief Provocatief Coachen. Ik ben als een van de provocatieve coaches aan deze cursus verbonden. In vijf dagen leer je, in een kleine groep, alle ins en outs van provocatief coachen. Deze training is voor coaches, docenten, hulpverleners, adviseurs en andere professionals een belangrijke aanvulling om op een luchtige en snelle manier klanten in beweging te krijgen. Vanuit de drie pijlers: een goed contact (warmte), de ’twinkle in the eye’ (humor) en de provocatie (uitdagen) verdiepen we ons in het Positief Provocatief Coachen.

Lees hier meer over de Summerschool Positief Provocatief Coachen op de website van Maarsingh & Van Steijn.