Dicky IJbema
Coach voor professionele & persoonlijke ontwikkeling
&
Spelen met invloed

Op 14 april 2017 is mijn boek ‘Spelen met Invloed’ verschenen. Iedereen komt wel eens in situaties die niet uitpakken zoals je wilt. Vaak is dit het geval als er samengewerkt moet worden met anderen. Soms verloopt de communicatie niet goed of is er sprake van tegengestelde belangen.

Hoe kun je de situatie nu zo naar je hand zetten dat je wel de uitkomst krijgt die je wilt? Met hulp van ‘Het Spel van Invloed’, dat je in dit boek in heldere taal wordt uitgelegd, beïnvloed je jezelf en je omgeving. Door goed te kijken naar de Spelers- en Slachtofferrollen leert dit boek je de interactie met anderen te verbeteren en de oorzaken die de relatie bemoeilijken weg te nemen.

Spelen met Invloed

Dicky IJbema
Uitgeverij U2pi
ISBN 978 90 8759 655 2 NUR 801

Spelen met Invloed Dicky IJbema
 • Dicky IJbema beschrijft op een speelse wijze en met vele voorbeelden hoe je effectieve invloed uit kunt oefenen, maar ook dat je beïnvloedingsgedrag niet effectief kan zijn. Ze maakt inzichtelijk dat je verschillende manieren om invloed uit te oefenen moet afwisselen. Het boek helpt lezers om beter inzicht te krijgen in de rollen die ze gebruiken en hoe ze nieuwe (spelers)rollen kunnen aanleren en (ineffectieve) oude (slachtoffer)rollen kunnen afleren. Leerzaam voor hen die effectief willen kunnen beïnvloeden.

  Prof. Dr. Eric Molleman, Hoogleraar Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen.

 • In het boek ‘Spelen met invloed’ bespreekt Sociaal Psycholoog Dicky IJbema een communicatiemodel dat je kan gebruiken bij het voeren van gesprekken. Met de theorie die zij bespreekt kan de lezer zijn gesprekssituatie analyseren en bepalen welke rol hij/zij heeft in gesprekken.

  De auteur beschrijft helder 3 slachtofferrollen en 3 spelersrollen met de vaardigheden die daarbij gebruikt worden. Met duidelijke voorbeelden uit haar advies- en coaching praktijk wordt de theorie op een grappige manier toegelicht. Ook komen persoonlijke gebeurtenissen aan bod die ze met enige zelfspot bespreekt.

  Dit boek zet de lezer aan het denken en geeft hoop. Je hoeft geen slachtoffer te blijven. Je kan met behulp van dit boek ook weer het heft in eigen hand nemen én speler worden. “Verbeter de wereld en begin bij jezelf.” Het kan met dit boek.

  “Simplex veri sigillum, eenvoud is het kenmerk van het ware.”, zei ooit een wijs man.

  Er zijn al veel boeken over communicatie en gespreksvoering geschreven maar dit boek blinkt uit in eenvoud en is praktisch zeer bruikbaar. Dat is de kracht van het besproken communicatiemodel. Aan de slag ermee…

  Joop Witteveen is Hogeschooldocent Technische Bedrijfskunde bij een Hogeschool.

  Hij geeft o.a. workshops Gespreksvaardigheden.

 • Fijn boek, goed geschreven, helder verhaal, nodigt uit tot
  doorlezen. En vooral, een zeer goed werkbaar model.

 • Ik ben je boek aan het lezen en vind het super interessant. Helder
  geschreven, prettig te lezen en herkenbare voorbeelden, spreekt tot de
  verbeelding. Ik word er enthousiast van!

 • Testimonial Title

 • Testimonial Title

 • Testimonial Title

 • Testimonial Title 

Smaakt dat naar meer? Bestel dan snel je eigen exemplaar van Spelen met Invloed bij een boekwinkel bij jou in de buurt of online bij bijvoorbeeld Bol.com of Managementboek!